• Termin: 19 grudnia 2024 9.00-17.30
  • Trener: Justyna Górniak
  • Ilość miejsc na szkoleniu: 8
  • Poziom: dla każdego

SERNIKI IDEALNE na zimę z Trenerką Justyną Górniak

925.00

  1. SERNIK PALONE MASŁO/spód czekoladowy/jeżyna/namelaka karmelowa/chips czekoladowy.
  2. PISTACJOWY SERNIK BASKIJSKI/olej dyniowy/ganache gorzka czekolada.
  3. SERNIK BIAŁA CZEKOLADA/jogurt/pomarańcze/kruche ciasto korzenne/morela/rozmaryn.
  4. SERNIKOWA MONOPORCJA/mus Philadelpia/brownie/karmelizowana śliwka/chantilly Earl-Grey/rocher mleczna czekolada/orzech laskowy.
  5. SERNIK DYNIA/kardamon/rokitnik/kandyzowana pomarańcza/maślany spód/beza włoska.

Jeśli chcesz dokonać zakupu wybranego szkolenia dla więcej niż jednego uczestnika, dodaj poszczególne miejsce na szkoleniu pojedynczo do koszyka i dla każdej ze zgłoszonych osób uzupełnij formularz rejestracyjny. Jeśli miejsce na szkoleniu kupujesz dla siebie, uzupełnij formularz swoimi danymi. Jeśli nie ty bierzesz udział w szkoleni, wpisz dane zgłaszanego uczestnika.

*
*
*
*
*
*
*

Jeśli jest to bon podarunkowy: Po finalizacji zamówienia w ciągu 24 h od zaksięgowania Twojej płatności na naszym koncie bankowym Personalizowany Bon Upominkowy pojawi się w zakładce „Pliki do pobrania” na Twoim koncie użytkownika.

Description

Szkolenie totalnie przywołujące na myśl ciepłą, słoneczną jesień i/lub zimowy chłód i skrzący się w słońcu śnieg! Biorąc pod uwagę różnorodność form, kombinacji smakowych i technik cukierniczych, proponowanych przez Trenerkę Justynę Górniak, po zapoznaniu się z programem szkolenia miłośnicy wypieków wpadną jak śliwka…w sernik! Bo w sernik wpadnie i śliwka, i morela, i jeżyna, karmel, czekolada, przyprawy korzenne, orzechy, pomarańcze… Krótko – serniki wyniesione na zupełnie nowy, zdecydowanie wyższy poziom! Szkolenie idealne zarówno dla domowych cukierników, jak i jako urozmaicenie słodkiej oferty kawiarni/restauracji na tę chłodniejszą część roku.

SERNIKI IDEALNE na zimę poprowadzi Justyna Górniak – trener niezwykle uważny, sumienny, z dużym bagażem cukierniczego doświadczenia i kreatywnym podejściem do słodkości. A przy tym zaraża pozytywną energią i sprawia, że kursanci (poza ogromem przyswajanej wiedzy) na jej szkoleniach całkiem nieźle się bawią!

Program szkolenia obejmuje:

1. Przygotowanie i wypiek ciast:

  • uniwersalne ciasto kruche,
  • kruche ciasto czekoladowe,
  • ciasto kruche korzenne,
  • brownie.

2. Przygotowanie serników:

  • pistacjowy baskijski,
  • kremowy sernik z palonym masłem,
  • jogurtowy sernik na zimno z białą czekoladą,
  • monoporcja na serku Philadelpia,
  • sernik z dynią i kardamonem.

3. Przygotowanie i przechowywanie kremów cukierniczych:

  • namelaka karmelowa,
  • ganache z gorzkiej czekolady,
  • krem chantilly o smaku herbaty Earl-Grey,
  • mus z serkiem Philadelphia.

4. Pracę z różnymi strukturami:

  • żelka jeżynowa,
  • żel z rokitnika,
  • karmelizowana śliwka,
  • kruche spody do serników,
  • morela z rozmarynem,
  • kandyzowana skórka z pomarańczy,
  • delikatne kremy ubijane,
  • chrupiący chips z czekolady na pektynie,
  • delikatna beza włoska.

5. Przygotowanie dodatków do deserów:

  • spody do serników,
  • chrupiące orzechowo-czekoladowe rocher,
  • domowa pasta pistacjowa,
  • pieczona dynia.

6. Omówienie zastosowania w cukiernictwie substancji żelujących, takich jak:

  • żelatyna,
  • pektyna,
  • agar.

7. Informacje o procesach produkcyjnych, takich jak:

  • idealnie skarmelizowany sernik baskijski,
  • zasada pieczenia sernika nowojorskiego,
  • jak wykorzystać jedną recepturę na dwa różne sposoby,
  • naturalny, idealnie gładki sernik na zimno,
  • etapy produkcji, przechowywanie i świeżość sernika.

*Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat techniki wykonania i wykańczania różnych rodzajów serników w klasycznych formach tortowych oraz w formie monoporcji. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.

*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.

*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.

Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.

Szkolenie jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!

Additional information

Termin

29.04.2024 / 9.00-18.00