Tomasz Korfel

„Pan Bajgiel”

Mistrz Cukierniczy i Piekarski, pracujący nieprzerwanie od 33 lat w obu zawodach na terenie Krakowa. Całkiem nieźle umie i w słodkie i w słone, w wypiekane i nadziewane, w chrupiące, czekoladowe, a nawet rzeźbione w karmelu. Profesjonalista-praktyk, z niejednego pieca chleb jadł i w niejednym go wypiekał. Na przestrzeni lat swój fach szlifował w takich zakładach, jak A.A.Adamek, Cukiernia Michalscy, Krakowskie Wypieki, Lajkonik Piekarnia-Kawiarnia. Techniki piekarskie i cukiernicze, klasyczne receptury, świat dużych linii produkcyjnych i rzeczywistość mikropracowni zna od podszewki.

Zawodowo i prywatnie sympatyczny brodacz z głową pełną pomysłów, sentymentem do tradycyjnych wypieków i wyrobów regionalnych… i rękami pełnymi roboty! Miłośnik żeglarstwa morskiego, na gruncie domowym zapalony kucharz.

Dwukrotny Mistrz Polski w Cukiernictwie w latach 90′. 

Szkolenia prowadzone przez tego Trenera: