Tomasz Korfel
„Pan Bajgiel”
Mistrz Cukierniczy i Piekarski, pracujący nieprzerwanie od 33 lat w obu zawodach na terenie Krakowa. Całkiem nieźle umie i w słodkie i w słone, w wypiekane i nadziewane, w chrupiące, czekoladowe, a nawet rzeźbione w karmelu. Profesjonalista-praktyk, z niejednego pieca chleb jadł i w niejednym go wypiekał. Na przestrzeni lat swój fach szlifował w takich zakładach, jak A.A.Adamek, Cukiernia Michalscy, Krakowskie Wypieki, Lajkonik Piekarnia-Kawiarnia. Techniki piekarskie i cukiernicze, klasyczne receptury, świat dużych linii produkcyjnych i rzeczywistość mikropracowni zna od podszewki.
Zawodowo i prywatnie sympatyczny brodacz z głową pełną pomysłów, sentymentem do tradycyjnych wypieków i wyrobów regionalnych… i rękami pełnymi roboty! Miłośnik żeglarstwa morskiego, na gruncie domowym zapalony kucharz.
Dwukrotny Mistrz Polski w Cukiernictwie w latach 90′.
Szkolenia prowadzone przez tego Trenera:
-
15 października 2024 9.00-17.30Ilość osób: 8 miejscTrener: Mistrz Tomasz Korfel
-
15 kwietnia 2024 9.00-17.30Ilość osób: 8 miejscTrener: Mistrz Tomasz Korfel
-
5 lutego 9.00-19.00Ilość osób: 6 miejscTrener: Mistrz Tomasz Korfel
-
26 stycznia 2024 9.00-18.00Ilość osób: 6 miejscTrener: Mistrz Tomasz Korfel
-
16 listopada 10.00-18.00 / 17 listopada 9.00-17.00Ilość osób: 6 miejscTrener: Mistrz Tomasz Korfel
-
2 listopada 10.00 - 18.00 / 3 listopada 9.00 - 17.00Ilość osób: 6 miejscTrener: Mistrz Tomasz Korfel