Juliusz Gozdek

W drodze przez mąkę (i to tę głównie pełnoziarnistą) od ponad 12 lat! Piekarz i cukiernik z urodzenia, zamiłowania i doświadczenia. Pierwsze kroki związane z kulinariami stawiał jako kucharz pod pieczą wybitnego warszawskiego szefa kuchni Dariusza Barańskiego. Zrozumienie wartości produktu oraz procesu jego obróbki to zagadnienia, które poszerzał na licznych stażach w światowej renomy piekarniach takich, jak Galst Bageri (Kopenhaga), Hart (Kopenhaga), Bakkerji Wolf (Amsterdam) i innych. Swoją rzemieślniczą piekarską smykałkę przejawia głównie w wypiekach półfrancuskich oraz chlebach na zakwasie. Na co dzień szkoli, piecze i pomaga właścicielom i pracownikom różnych gastro-miejsc w całej Polsce osiągnąć coraz to wyższy poziom wypieków. Sercem, słowem i własnym doświadczeniem z chęcią i werwą wspiera młodych stażem piekarzy i cukierników. Ulubiona słodkość? Klasyczny, maślany croissant świeżo wyjęty z pieca! Możecie być pewni, że zadba o Waszą wspólną podróż przez mąkę!

juliusz gozdek trener akademia slodkosci