Opis
Szkolenie wynoszące nowoczesne monodesery na zupełnie nowy, zdecydowanie wyższy poziom! Po pierwsze bogate w struktury. Po drugie pełne różnych technik cukierniczych. Następnie skupiające się na różnorodnych warstwach. Finalnie zakrawające o temat czekoladowych dekoracji, temperowania czekolady i samodzielnego przygotowywania kolorowego, jadalnego zamszu do wykańczania monodeserów. W programie znajdują się zarówno uniwersalne propozycje owocowe jak malina czy marakuja, jak i desery przywołujące swoim wyglądem i smakiem piękną, złotą jesień!
To wspaniałe, precyzyjne i obłędne (w smaku!) szkolenie poprowadzi nie kto inny, jak Mistrz Łukasz Parzymski, który o czekoladzie i monoporcjach wie już chyba wszystko! Profesjonalnie i zawodowo, całym sercem i duszą zajmuje się nimi ponad 28 lat! Szkolenie poprowadzone zostanie krok po kroku. Wszystkie warstwy aż 5 różnych monodeserów przygotowane zostaną przez Kursantów, pod nadzorem Mistrza, od zupełnych podstaw.
Program szkolenia obejmuje:
- Wypiek różnych rodzajów biszkoptów:
- z użyciem pasty pistacjowej,
- z użyciem mączki migdałowej,
- z użyciem kakao,
- kruchy blacik sablée.
- Przygotowanie różnego rodzaju chrupiących prażynek do tortów, w tym:
- biała czekolada z kawą,
- pistacja,
- orzech laskowy,
- Przygotowanie ganaszy oraz żelek owocowych, w tym:
- ganasz czekolada biała,
- ganasz czekolada mleczna
- żelka wiśniowa,
- żelka malinowa,
- żelka marakuja.
- Przygotowanie kremów i musów:
- chantilly z wanilią,
- mus z czekoladą i puree owocowym,
- musy czekoladowe,
- musy owocowe,
- Składanie monodeserów.
- Temperowanie czekolady.
- Przygotowanie zamszu czekoladowego.
- Wykańczanie monodeserów:
- krem chantilly,
- jadalny zamsz.
9. Przygotowanie dekoracji z czekolady.
* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat techniki wykonania i dekorowania nowoczesnych monoporcji zamszowanych. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.
*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.
*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.
Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.