Description
Szkolenie krok po kroku wprowadzające w temat klasycznych i nowoczesnych słodkości WEGAŃSKICH w formie ciach do pokrojenia/monoporcji/łakoci typu finger food. Wraz z warszawską nie lada profesjonalistką w tym fachu – Julią Sitchuk przerobimy na szkoleniu pełen przekrój deserów wegańskich o smakach idealnych na sezon wiosenno-letni. Pojawi się m.in. (nie)klasyczny Czarny Las, Panna Cotta z nutką imbiru, orzechowy wegański serniczek czy monoporcja o smaku mandarynki i kokosa. Trenerka Julia zadba o to, aby pokazać Wam produkty i techniki, bez których nie sposób pomyśleć nawet o cukiernictwie wegańskim!
Program szkolenia obejmuje:
- Cukiernictwo wegańskie. Czym się charakteryzuje? Jakimi produktami się posługiwać?
- Prawidłowy dobór i przygotowanie produktów. Jak uzyskać musy/kremy/biszkopty i ciasta/konfitury i inne składowe nowoczesnych łakoci o odpowiedniej konsystencji?
- Techniki przygotowania i używania wegańskich substancji żelujących.
- Wiedza na temat wypieku/studzenia oraz przechowywania wege biszkoptów i spodów do tart.
- Przygotowanie kremów/musów o różnych konsystencjach i smakach wiosny/lata.
- Wegańskie słodkie dekoracje.
- „Troubleshooting guide” – najczęściej popełniane błędy i jak ich unikać.
* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat procesu technologicznego przygotowania klasycznych i nowoczesnych deserów w wersji wege. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.
*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.
*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.
Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.