• Termin: 29 maja 2025 9.00-17.30
  • Trener: Julia Sitchuk
  • Ilość miejsc na szkoleniu: 8
  • Poziom: dla każdego / od podstaw

WEGAŃSKIE desery i monoporcje z Julią Sitchuk

930.00

  1. WEGAŃSKI SERNIK z orzechów nerkowca
  2. WEGE CZARNY LAS (biszkopt wegański/konfitura wiśniowa/ganache z ciemnej czekolady i mleka migdałowego)
  3. WEGE TARTALETKA z musem wieloowocowym
  4. WEGE MONOPORCJA KOKOS-MANDARYNKA (budyń ryżowy/ciasteczko kokosowe/wkład mandarynkowy/zamsz biały)
  5. WEGE BLONDIE CYTRYNOWE
  6. WEGAŃSKA PANNA COTTA z kawiorem imbirowym

Jeśli chcesz dokonać zakupu wybranego szkolenia dla więcej niż jednego uczestnika, dodaj poszczególne miejsce na szkoleniu pojedynczo do koszyka i dla każdej ze zgłoszonych osób uzupełnij formularz rejestracyjny. Jeśli miejsce na szkoleniu kupujesz dla siebie, uzupełnij formularz swoimi danymi. Jeśli nie ty bierzesz udział w szkoleni, wpisz dane zgłaszanego uczestnika.

*
*
*
*
*
*
*

Jeśli jest to bon podarunkowy: Po finalizacji zamówienia w ciągu 24 h od zaksięgowania Twojej płatności na naszym koncie bankowym Personalizowany Bon Upominkowy pojawi się w zakładce „Pliki do pobrania” na Twoim koncie użytkownika.

Description

Szkolenie krok po kroku wprowadzające w temat klasycznych i nowoczesnych słodkości WEGAŃSKICH w formie ciach do pokrojenia/monoporcji/łakoci typu finger food. Wraz z warszawską nie lada profesjonalistką w tym fachu – Julią Sitchuk przerobimy na szkoleniu pełen przekrój deserów wegańskich o smakach idealnych na sezon wiosenno-letni. Pojawi się m.in. (nie)klasyczny Czarny Las, Panna Cotta z nutką imbiru, orzechowy wegański serniczek czy monoporcja o smaku mandarynki i kokosa. Trenerka Julia zadba o to, aby pokazać Wam produkty i techniki, bez których nie sposób pomyśleć nawet o cukiernictwie wegańskim!

Program szkolenia obejmuje:   

  1. Cukiernictwo wegańskie. Czym się charakteryzuje? Jakimi produktami się posługiwać?
  2. Prawidłowy dobór i przygotowanie produktów. Jak uzyskać musy/kremy/biszkopty i ciasta/konfitury i inne składowe nowoczesnych łakoci o odpowiedniej konsystencji?
  3. Techniki przygotowania i używania wegańskich substancji żelujących.
  4. Wiedza na temat wypieku/studzenia oraz przechowywania wege biszkoptów i spodów do tart.
  5. Przygotowanie kremów/musów o różnych konsystencjach i smakach wiosny/lata.
  6. Wegańskie słodkie dekoracje.
  7. „Troubleshooting guide” – najczęściej popełniane błędy i jak ich unikać.

* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat procesu technologicznego przygotowania klasycznych i nowoczesnych deserów w wersji wege. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.

*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.

*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.

Zapewniamy:

– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.

Szkolenie WEGAŃSKIE DESERY I MONOPORCJE z Trenerką Julią Sitchuk jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!