Opis
To szkolenie dotyczy wypieków o letnich smakach i zapachach, które na głowę biją oklepane restauracyjne serniki, kremy brulee czy nawet bezy! Bo chrupią, bo ich kremy rozpływają się w ustach, bo sezonowe owoce są naturalnie pyszne i odświeżające! Warunek jest tylko jeden – trzeba wiedzieć, jak je poprawnie zrobić! A mowa tu oczywiście o kruchych TARTACH. Idealnych jako wielkie „wow” zarówno na towarzyskie wieczory w domowym ogródku, jak i wisienka na torcie uniwersalnego, restauracyjnego/kawiarnianego menu. W formie klasycznej (do pokrojenia), jak i w formie nowoczesnych monoporcji. Słodkość bardzo wdzięczna, bo trafiająca w gusta większości łasuchów i stworzona do tego, żeby się nią dzielić! Szkolenie od podstaw poprowadzi nasza Top Trenerka Justyna Górniak. Chyba nie musimy już Wam jej przedstawiać?:)
Program szkolenia obejmuje:
- Przygotowanie i wypiek ciast:
 
- sablée migdałowe,
 - sablée cytrynowe,
 - sablée czekoladowe,
 - sablée z orzechem laskowym.
 
- Przygotowanie i wskazówki dotyczące przechowywana kremów cukierniczych:
 
- krem chantilly waniliowy,
 - krem chantilly kawowy,
 - krem chantilly tonka,
 - krem chantilly kokosowy,
 - cremeux mleczna czekolada,
 - ubijany ganache czekoladowy,
 - mus malinowy,
 - mus banan-marakuja,
 
- Pracę z różnymi strukturami:
 
- żel z kwiatów czarnego bzu,
 - żelka jagodowa,
 - konfitura malina-róża,
 - palona beza włoska,
 - karmel marakuja-kokos,
 - żelka truskawkowa.
 
- Przygotowanie dodatków do deserów:
 
- chips z czekolady na pektynie,
 - nappage do glazurowania,
 - dekoracje z temperowanej czekolady.
 
- Omówienie zastosowania w cukiernictwie substancji żelujących, takich jak:
 
- żelatyna,
 - agar,
 - pektyna.
 
* Efektem szkolenia jest umiejętność przygotowania, wypieku i dekorowania kruchych, owocowych i czekoladowych tart (idealnych na każdą okajzę!). Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.
*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.
*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.
Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.
				



































