Description
Jabłka w cynamonie! Pieczona w ziołach dynia! Kardamon dodany do moreli w syropie! Tak właśnie powinna pachnieć i smakować zima! Nie ma bowiem nic lepszego w zimowy mroźny poranek niż ciepły, otulający zapach odpowiednio wyrośniętego, słodkiego pieczywa drożdżowego… Grunt, żeby przepis był dopracowany, nieprzekombinowany i pozwalał na powtarzalność i łatwą standaryzację wypieku. Bo przecież takie wypieki dają radość, szczęście i uzależniają…gości Waszego gastromiejsca od podawanego przez Was wypieku! Program szkolenia STRUDEL/BABKA WIEDEŃSKA i więcej z Trenerem Juliuszem Gozdkiem opiera się na słodkościach drożdżowych, które bez problemu, zasadniczo w każdych warunkach można przygotować w ciągu jednego dnia! Idealne o każdej porze dnia, dobre zawsze i wszędzie, na gruncie tak profesjonalnym, jak domowym. Nie ma reguły gdzie i kiedy zaserwujecie te zimowe wypieki. Ważne, żeby zrobić to dobrze i na świeżo, a my podpowiemy Wam jak! Christmas mood is on!:)
Program szkolenia obejmuje:
- przygotowanie różnych rodzajów ciast drożdżowych,
- przygotowanie fillingów smakowych do wypieków,
- techniki „składania” różnych rodzajów bułeczek,
- techniki i różne warianty procesu fermentacji,
- procesy pieczenia,
- dekorowanie wypieków,
- technologia pracy piekarskiej.
* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat procesu technologicznego prowadzenia ciasta i wypiekania różnych rodzajów ciast drożdżowych. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.
*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.
*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.
Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.
Szkolenie STRUDEL/BABKA WIEDEŃSKA i więcej na zimę z Trenerem Juliuszem Gozdkiem jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!