Description
Szkolenie idealne zarówno dla tych, którzy stawiają swoje pierwsze kroki w nowoczesnych cukierniczych formach deserów, jak i dla tych, którzy szukają inspiracji do dalszego rozwoju i chcą szlifować pracę z monoporcjami. Poprowadzi je Justyna Górniak – trener niezwykle uważny, sumienny, z dużym bagażem cukierniczego doświadczenia i kreatywnym podejściem do słodkości.
*Program szkolenia obejmuje:
- Przygotowanie i zasady odpieku różnych spodów/ciast do monoporcji, w tym:
– ciasto marchewkowe,
– ciasto parzone
– kruszonka do ciasta parzonego
– pâte sablée
– financier
– ciasto kruche bezglutenowe,
– kruszonka z orzecha włoskiego,
– korpusy do tartaletek,
– beza. - Przygotownie insertów/nadzienia oraz kremów do deserów, jak:
– żelka wiśniowa,
– karmelizowany ananas,
– karmelizowana śliwka,
– curd calamansi,
– konfitura czarna porzeczka,
– konfitura gruszka-cynamon,
– crème pâtissière z palonym masłem,
– chantilly Earl Grey z pomarańczą,
– chantilly kokosowy,
– kawior syrop klonowy/mandarynka,
– ganach z karmelowej czekolady z solą. - Zasady przygotowania i przechowywania musów:
– mus chałwa,
– mus kokos vege,
– mus orzech laskowy. - Przygotowanie polewy typu:
– mirror glaze,
– rocher z mlecznej czekolady. - Zasady pracy z żelatyną/agarem/pektyną.
* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat techniki wykonania i dekorowania tóżnych rodzajów monoporcji. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.
*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia, firmowe gadżety Akademii SŁODKOŚCI oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.
*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.
*Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– napoje bezalkoholowe, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności,
Szkolenie jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!