Julia sitchuk

Niezwykle ambitna i zdolna cukierniczka, której ciężka i sumienna praca zaowocowała stanowiskiem Head Pastry Chefa w prestiżowym Hotelu Grand w Łodzi. Z wykształcenia magister politologii, z pasji, powołania i zawodowego doświadczenia – cukiernik z ogromnym sercem do nowoczesnych słodkości. W słodkim zawodzie od ponad 6 lat, w tym 3 lata jako szef działu cukierniczego kierujący własnym zespołem cukierników, przy tworzeniu wyjątkowych deserów. Miała sposobność pracy w Warszawie pod bacznym okiem szefa Dariusza Barańskiego, co ubogaciło jej zawodowe doświadczenie o pracę na stanowisku cukiernika serwisowego. Jej cukierniczy konik to zdecydowanie makaroniki! Ale! Lubi też tworzyć nietuzinkowe monoporcje i przygotowywać wypieki z ciasta parzonego. Na gruncie prywatnym szczególną sympatią pała do górskich wędrówek, jazdy na nartach i…do sernika baskijskiego! Jej Kursanci mogą mieć pewność, że jej receptury wykorzystywane na szkoleniach dopracowane są na tip-top, a techniki cukiernicze, formy i połączenia smakowe jej słodkości zgodne są z najświeższymi trendami!