Opis
Tym razem zajmiemy się znacznie mniejszymi, bardzo popularnymi tortami z lekko zabawnymi akcentami w formie humorystycznych napisów, czy drobnych okolicznościowych ozdób. Bento cake to tortowe maluchy, które mieszczą się w niewielkim pudełku i rozweselą i osłodzą każdą świętowaną okoliczność! Na szkoleniu, od podstaw przygotujemy aż 5 różnych smaków (3 bento musowe, 2 bento klasyczne), zarówno w tynku, jak i w zamszu. Każdy z kursantów zajmie się produkcją tortu od biszkoptu i kremu, przez konfiturę, chrupiącą pralinkę, do tynku i personalizowanego napisu.
BENTO CAKE czyli mini torty „od A do Z”poprowadzi Justyna Górniak – trener niezwykle uważny, sumienny, z dużym bagażem cukierniczego doświadczenia i kreatywnym podejściem do słodkości. A przy tym zaraża pozytywną energią i sprawia, że kursanci (poza ogromem przyswajanej wiedzy) na jej szkoleniach całkiem nieźle się bawią!
Program szkolenia obejmuje:
- Wypiek ciast:
- Kruche klasyczne ciasto na mące owsianej,
- Biszkopt migdałowo-cytrusowy,
- Klasyczny biszkopt tłuszczowy,
- Ciasto czekoladowe na maślance,
- Bezglutenowe ciasto czekoladowe.
- Nadzienia do tortów:
- Cremeux karmelowe,
- Galaretka truskawka-mięta,
- Konfitura malinowa,
- Cremeux waniliowe,
- Konfitura owoce leśne,
- Konfitura czerwona porzeczka,
- Karmelizowane banany z solą maldon.
- Kremy i musy:
- Mus śmietanka-stracciatella,
- Mus matcha-limonka,
- Mus waniliowy z białą czekoladą „creme brulle”
- Krem masło orzechowe,
- Krem biała czekolada-Mascarpone.
- Prażynki:
- Czekoladowa bezglutenowa,
- Beza-malina,
- Karmel-masło orzechowe,
- Ciastko maślane.
- Tynk:
- Na bazie bezy szwajcarskiej,
- Ganache gorzka czekolada,
- Dekoracja:
- Sezonowe akcenty,
- Napisy na torcie,
- Drobne znaczki z kremu.
- Napisy i wzory nanoszone na zamszu.
- Niestandardowe formy tortów bento cake.
*Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat techniki wykonania i ozdabiania różnych rodzajów bento cake. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.
*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.
*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.
Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.
















































