• Termin: 28 lipca 9.00-17.00
  • Trener: Justyna Górniak
  • Ilość miejsc na szkoleniu: 8
  • Poziom: dla każdego

PODSTAWY CUKIERNICTWA POZIOM 1 – letnie smaki!

915.00

I. Panna cotta z maślanką/konfitura rabarbar-truskawka.
II. Tiramisu cytrynowo-pistacjowe.
III. Brownie/namelaka z białej czekolady/konfitura porzeczkowa z owocem czarnego bzu.
IV. Tarta karmelowa/sable migdałowe/krem karmelowy/słony karmel/żel malinowy/pralina pekan z solą.
V. Sernik baskijski cappuccino na kruchym spodzie.
VI. Ptyś na czekoladowym parzonym/krem koksowy/konfitura banan-kafir/cremeux tropikalne.

Jeśli chcesz dokonać zakupu wybranego szkolenia dla więcej niż jednego uczestnika, dodaj poszczególne miejsce na szkoleniu pojedynczo do koszyka i dla każdej ze zgłoszonych osób uzupełnij formularz rejestracyjny. Jeśli miejsce na szkoleniu kupujesz dla siebie, uzupełnij formularz swoimi danymi. Jeśli nie ty bierzesz udział w szkoleni, wpisz dane zgłaszanego uczestnika.

*
*
*
*
*
*
*

Jeśli jest to bon podarunkowy: Po finalizacji zamówienia w ciągu 24 h od zaksięgowania Twojej płatności na naszym koncie bankowym Personalizowany Bon Upominkowy pojawi się w zakładce „Pliki do pobrania” na Twoim koncie użytkownika.

Opis

Ta edycja będzie wyjątkowa, limitowana i oparta na smakach idealnych na lato! Szkolenie stworzone dla początkujących cukierników – zarówno dla domowych piekarzy/cukierników, jak i dla pracowników hoteli czy restauracji z cukierniczymi aspiracjami! Krok po kroku wprowadzi Was w nowoczesne słodkości doskonałe na każdą porę roku, lubiane przez wszystkich łasuchów, na każdą okoliczność. Okaże się, że znane przepisy, jak na Panna Cottę, Tiramisu czy Sernik Nowojorski skrywają wiele niespodzianek i trudności, którym z łatwością można stawić czoła. No bo kto z Was na ten przykład wypiekał włoskie biszkopty Savoiardi?:)
Rzecz idealna na oryginalny, personalizowany prezent dla tych, którzy szukają inspiracji do dalszego rozwoju i chcą szlifować pracę w duchu nowoczesnego cukiernictwa. Poprowadzi je Justyna Górniak – trener niezwykle uważny, sumienny, z dużym bagażem cukierniczego doświadczenia i kreatywnym podejściem do słodkości. A przy tym zaraża śmiechem i wprowadza pozytywny vibe!

Program szkolenia obejmuje:

  1. Przygotowanie i odpiek ciast:

– parzone,

– pâte sablée,

– uniwersalne ciasto kruche,

– kruszonka do ciasta parzonego,

– brownie,

– biszkopt Savoiardi.

  1. Przygotowanie i przechowywanie kremów cukierniczych:

– namelaka z białej czekolady,

– chantilly waniliowe,

– bazowy crème patissiere,

– krem kokosowy,

– krem karmelowy

– cremeux tropikalne,

– krem na bazie jajek do Tiramisu.

  1. Pracę z różnymi strukturami:

– masa do sernika nowojorskiego o smaku cappuccino,

– żelka do sernika i panna cotty,

– konfitura rabarbar-truskawka,

– konfitura porzeczkowa z owocem czarnego bzu,

– konfitura banan-kafir,

– chrupiąca pralina pekan-sól,

– Panna Cotta z maślanką.

  1. Przygotowanie dodatków do deserów:

– słony karmel o idealnej konsystencji,

– żel malinowy,

– domowa pasta pistacjowa,

– domowe masło orzechowe,

– ganache z gorzkiej czekolady,

– dekoracja ciastek przy użyciu pâte sablée.

  1. Omówienie zastosowania w cukiernictwie substancji żelujących, takich jak:

– żelatyna

– pektyna,

– agar.

* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat techniki wykonania i dekorowania różnych rodzajów klasycznych w smaku, ale nowoczesnych w formie słodkości. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.

*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.

*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.

Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.

Szkolenie PODSTAWY CUKIERNICTWA POZIOM 1 z Trenerką Justyną Górniak jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!

Informacje dodatkowe

Termin

10.05.2024 / 9.00-18.00