Description
Szkolenie stworzone z myślą o wszystkich miłośnikach SŁODKOŚCI – tych, którzy są na początku swojej cukierniczej drogi i tych, którzy szukają iskry do dalszego, słodkiego rzowoju. Nowe formy, inspirujące połączenia smakowe oraz nowoczesne techniki cukiernicze. Do tego spora dawka trenerskiego doświadczenia, garść sympatii do podobnie słodko zakręconych ludzi i szczypta (no może dwie!) humoru. Tego właśnie możecie się spodziewać, Mili Kursanci! Szkolenia z nowoczesnego cukiernictwa z tą top-trenerką są bestsellerami w naszej Akademii.
W programie szkolenia:
1. Przygotowanie i wypiek ciast:
-parzone,
-pate sablee,
-biszkopt metodą japońską,
-kruszonka do ciasta parzonego,
-brownie,
-blondie z pomarańczą.
2. Przygotowanie i przechowywanie kremów cukierniczych:
-namelaka z palonej białej czekolady,
-chantilly kokosowe,
-ubijany ganache czekoladowy,
-chantilly pistacjowe,
-curd calamansi,
-cremeux z czarnej porzeczki.
3. Praca z różnymi strukturami:
-masa do sernika mango na zimno,
-konfitura wiśniowa z kardamonem,
-konfitura tropikalna,
-żelka truskawkowa,
-pralina z orzecha laskowego z solą,
-mus bazyliowy,
-mus porzeczkowy,
-mus Earl Grey-mleczna czekolada.
4. Przygotowanie dodatków do deserów:
-praca z jadalnym zamszem,
-rocher z białej czekolady z kokosem,
-mirror glaze na bazie mlecznej czekolady
-rocher z gorzkiej czekolady,
-dekoracja przy użyciu pate sablee.
5. Omówienie zastosowania w cukiernictwie substancji żelujących takich jak:
-żelatyna,
-pektyna.
* Efektem szkolenia jest umiejętność przygotowania nowoczesnych złożonych i zróżnicowanych pod względem form, tekstur i smaków deserów z walentynkowym twistem. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.
*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia, oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.
*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.
Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.
Szkolenie Z MIŁOŚCI DO SŁODKOŚCI – ciacha nie tylko na Walentynki z Trenerką Justyną Górniak jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!