• Termin: 11 lutego 2025 9.00-18.00
  • Trener: Justyna Górniak
  • Ilość miejsc na szkoleniu: 8
  • Poziom: dla każdego

Z MIŁOŚCI DO SŁODKOŚCI – ciacha nie tylko na Walentynki

915.00

1. ROLADA MOCNO CZEKOLADOWA
japoński biszkopt czekoladowy/ubijany ganache czekoladowy/konfitura wiśniowa z kardamonem/krem chantilly pistacjowy
2.PTYŚ SERCE
czerwona kruszonka/namelaka z palonej białej czekolady/pralina z orzecha laskowego z solą morską
3.MONO SERCE
mus bazyliowy/Mascarpone/curd calamansi/galaretka truskawkowa/czekoladowe sablee/mirror glaze
4.TORCIK SERCE
mus na bazie herbaty Earl Grey z mleczną czekoladą/cremeux czarna porzeczka/mus porzeczkowy/brownie/mirror glaze
5.SERNIK NA ZIMNO MANGO
Sernik na zimno mango/konfitura tropikalna/blondie z pomarańczą/chrupiacą biała czekolada z kokosem/krem kokosowy

Jeśli chcesz dokonać zakupu wybranego szkolenia dla więcej niż jednego uczestnika, dodaj poszczególne miejsce na szkoleniu pojedynczo do koszyka i dla każdej ze zgłoszonych osób uzupełnij formularz rejestracyjny. Jeśli miejsce na szkoleniu kupujesz dla siebie, uzupełnij formularz swoimi danymi. Jeśli nie ty bierzesz udział w szkoleni, wpisz dane zgłaszanego uczestnika.

*
*
*
*
*
*
*

Jeśli jest to bon podarunkowy: Po finalizacji zamówienia w ciągu 24 h od zaksięgowania Twojej płatności na naszym koncie bankowym Personalizowany Bon Upominkowy pojawi się w zakładce „Pliki do pobrania” na Twoim koncie użytkownika.

Description

Szkolenie stworzone z myślą o wszystkich miłośnikach SŁODKOŚCI – tych, którzy są na początku swojej cukierniczej drogi i tych, którzy szukają iskry do dalszego, słodkiego rzowoju. Nowe formy, inspirujące połączenia smakowe oraz nowoczesne techniki cukiernicze. Do tego spora dawka trenerskiego doświadczenia, garść sympatii do podobnie słodko zakręconych ludzi i szczypta (no może dwie!) humoru. Tego właśnie możecie się spodziewać, Mili Kursanci! Szkolenia z nowoczesnego cukiernictwa z tą top-trenerką są bestsellerami w naszej Akademii.

W programie szkolenia:

1. Przygotowanie i wypiek ciast:
-parzone,
-pate sablee,
-biszkopt metodą japońską,
-kruszonka do ciasta parzonego,
-brownie,
-blondie z pomarańczą.

2. Przygotowanie i przechowywanie kremów cukierniczych:
-namelaka z palonej białej czekolady,
-chantilly kokosowe,
-ubijany ganache czekoladowy,
-chantilly pistacjowe,
-curd calamansi,
-cremeux z czarnej porzeczki.

3. Praca z różnymi strukturami:
-masa do sernika mango na zimno,
-konfitura wiśniowa z kardamonem,
-konfitura tropikalna,
-żelka truskawkowa,
-pralina z orzecha laskowego z solą,
-mus bazyliowy,
-mus porzeczkowy,
-mus Earl Grey-mleczna czekolada.

4. Przygotowanie dodatków do deserów:
-praca z jadalnym zamszem,
-rocher z białej czekolady z kokosem,
-mirror glaze na bazie mlecznej czekolady
-rocher z gorzkiej czekolady,
-dekoracja przy użyciu pate sablee.

5. Omówienie zastosowania w cukiernictwie substancji żelujących takich jak:
-żelatyna,
-pektyna.

* Efektem szkolenia jest umiejętność przygotowania nowoczesnych złożonych i zróżnicowanych  pod  względem form, tekstur i smaków deserów z walentynkowym twistem. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.

*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia, oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.

*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.

Zapewniamy:

– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,

– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,

– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,

– lunch,

– wodę, kawę, herbatę,

– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.

Szkolenie Z MIŁOŚCI DO SŁODKOŚCI – ciacha nie tylko na Walentynki z Trenerką Justyną Górniak jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.

Zapraszamy!