• Termin: 3 stycznia 2025 9.00-17.30
  • Trener: Julia Sitchuk
  • Ilość miejsc na szkoleniu: 8
  • Poziom: dla każdego / od podstaw

FRANCUSKIE MAKARONIKI z Trenerką Julią Sitchuk

915.00

  1. MALINA NA 100%

ganache malinowy/couis malinowe.

  1. LAWENDA-CZARNA PORZECZKA

ganache lawendowy/konfit z czarnej porzeczki.

  1. PUMPKIN SPICE

ganache dyniowy/przyprawy korzenne.

  1. JABŁKO W KARMELU

karmel jabłkowy/konfitowane jabłka.

  1. CAPPUCINO

ubity ganache o smaku waniliowego cappuccino.

  1. GRUSZKA-GORGONZOLA

krem z serem Gorgonzola/konfit gruszkowe.

  1. ISPAHAN RÓŻA-LYCHEE

ganache różany/coulis z lychee.

Jeśli chcesz dokonać zakupu wybranego szkolenia dla więcej niż jednego uczestnika, dodaj poszczególne miejsce na szkoleniu pojedynczo do koszyka i dla każdej ze zgłoszonych osób uzupełnij formularz rejestracyjny. Jeśli miejsce na szkoleniu kupujesz dla siebie, uzupełnij formularz swoimi danymi. Jeśli nie ty bierzesz udział w szkoleni, wpisz dane zgłaszanego uczestnika.

*
*
*
*
*
*
*

Jeśli jest to bon podarunkowy: Po finalizacji zamówienia w ciągu 24 h od zaksięgowania Twojej płatności na naszym koncie bankowym Personalizowany Bon Upominkowy pojawi się w zakładce „Pliki do pobrania” na Twoim koncie użytkownika.

Description

Szkolenie od zupełnych podstaw traktujące temat makaroników. Makaroników, które bywają kapryśne, nieregularne, niekiedy problematyczne w kontekście powtarzalności. Opowiemy Wam z najdrobniejszymi szczegółami jak je zrobić i czego lepiej nie robić w towarzystwie mąki migdałowej i białek. Razem z warszawską nie lada profesjonalistką w tym fachu – Julią Sitchuk przygotujemy te drobne, wyrafinowane francuskie cuda z nadzieniami idealnymi na sezon jesienno-zimowy. Pojawi się dynia, karmelizowane jabłko, cappuccino, ale też na przykład gruszka i gorgonzola. Będziemy robić makaroniki viralowe, dokładnie takie, od których nie można wprost oderwać wzroku. Szkolenie bardzo manuale, praktyczne i z nutą francuskiego szyku!

Program szkolenia obejmuje:   

  1. Metody przygotowania makaroników. Czym się charakteryzują? Jakie są różnice?
  2. Prawidłowy dobór i przygotowanie produktów. Jak uzyskać bezy oraz macaronage o odpowiedniej konsystencji?
  3. Techniki szprycowania (korpusów oraz kremów).
  4. Wiedza na temat wypieku/studzenia oraz przechowywania makaroników.
  5. Wybór fillingu według zasad food-pairingu.
  6. Jak uzyskać balans między makaronikiem a fillingiem.
  7. Przygotowanie nadzień o różnych konsystencjach i smakach jesieni/zimy.
  8. „Troubleshooting guide” – najczęściej popełniane błędy i jak ich unikać.

* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat procesu technologicznego przygotowania i wypiekania makaronikowych korpusów oraz ich nadziewania na wiele sposobów (różnorodne nadzienia, techniki „viralowego” szprycowania). Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.

*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.

*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.

Zapewniamy:

– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.

Szkolenie FRANCUSKIE MAKARONIKI z  Trenerką Julią Sitchuk jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!