• Termin: 27 grudnia 2024 9.00-18.00
  • Trener: Justyna Górniak
  • Ilość miejsc na szkoleniu: 8
  • Poziom: dla każdego

PODSTAWY CUKIERNICTWA 1 – szkolenie z Justyną Górniak

930.00

I. Panna Cotta kokosowa/żelka malina-limonka/owoce leśne.
II. Tiramisu/biszkopt Savoiardi/krem Mascarpone/kawa-wino Marsala/konfitura truskawkowa.
III. Brownie/masło orzechowe/namelaka czekoladowa/słony karmel.
IV. Tarta banoffee/sablee migdałowe/banan w karmelu z cynamonem/chantilly waniliowe/ganache z gorzkiej czekolady.
V. Sernik nowojorski/żelka owoce leśne/kruchy spód.
VI. Ptyś z maślaną kruszonką/pistacjowy krem patissiere/konfitura mango-marakuja/chrupka pistacjowa.

Jeśli chcesz dokonać zakupu wybranego szkolenia dla więcej niż jednego uczestnika, dodaj poszczególne miejsce na szkoleniu pojedynczo do koszyka i dla każdej ze zgłoszonych osób uzupełnij formularz rejestracyjny. Jeśli miejsce na szkoleniu kupujesz dla siebie, uzupełnij formularz swoimi danymi. Jeśli nie ty bierzesz udział w szkoleni, wpisz dane zgłaszanego uczestnika.

*
*
*
*
*
*
*

Jeśli jest to bon podarunkowy: Po finalizacji zamówienia w ciągu 24 h od zaksięgowania Twojej płatności na naszym koncie bankowym Personalizowany Bon Upominkowy pojawi się w zakładce „Pliki do pobrania” na Twoim koncie użytkownika.

Description

Szkolenie idealne dla początkujących cukierników – zarówno dla domowych piekarzy/cukierników, jak i dla pracowników hoteli czy restauracji z cukierniczymi aspiracjami! Krok po kroku wprowadzi Was w nowoczesne słodkości doskonałe na każdą porę roku, lubiane przez wszystkich łasuchów, na każdą okoliczność. Okaże się, że znane przepisy, jak na Panna Cottę, Tiramisu czy Sernik Nowojorski skrywają wiele niespodzianek i trudności, którym z łatwością można stawić czoła. No bo kto z Was na ten przykład wypiekał włoskie biszkopty Savoiardi?:)
Rzecz idealna na oryginalny, personalizowany prezent dla tych, którzy szukają inspiracji do dalszego rozwoju i chcą szlifować pracę w duchu nowoczesnego cukiernictwa. Poprowadzi je Justyna Górniak – trener niezwykle uważny, sumienny, z dużym bagażem cukierniczego doświadczenia i kreatywnym podejściem do słodkości. A przy tym zaraża śmiechem i wprowadza pozytywny vibe!

Program szkolenia obejmuje:
1. Przygotowanie i odpiek ciast:
-parzone,
-pate sablee,
-uniwersalne ciasto kruche,
-kruszonka do ciasta parzonego,
-brownie,
-biszkopt Savoiardi.
2. Przygotowanie i przechowywanie kremów cukierniczych:
-namelaka z gorzkiej czekolady,
-chantilly waniliowe,
-bazowy creme patissiere,
-krem na bazie jajek do Tiramisu.
3. Pracę z różnymi strukturami:
-masa do sernika nowojorskiego,
-żelka do sernika i panna cotty,
-konfitura mango-marakuja,
-konfitura truskawkowa,
-chrupiąca warstwa pistacjowa do ptysia,
-Panna Cotta kokosowa.
4. Przygotowanie dodatków do deserów:
-słony karmel o idealnej konsystencji,
-banan w karmelu z cynamonem,
-domowa pasta pistacjowa,
-domowe masło orzechowe,
-ganache z gorzkiej czekolady,
-dekoracja ciastek przy użyciu pate sablee.
5. Omówienie zastosowania w cukiernictwie substancji żelujących, takich jak:
-żelatyna
-pektyna.

* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat techniki wykonania i dekorowania różnych rodzajów klasycznych w smaku, ale nowoczesnych w formie słodkości. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.

*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.

*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.

Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.

Szkolenie jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!

Additional information

Termin

10.05.2024 / 9.00-18.00