• Termin: 12 listopada 2024 9.00-18.00
  • Trener: Justyna Górniak
  • Ilość miejsc na szkoleniu: 8
  • Poziom: dla każdego / idealne do urozmaicenia świątecznej oferty

ŚWIĄTECZNE BAJECZNE BOXY z Trenerką Justyną Górniak

950.00

  1. BUCHE DE NOEL PUMPKIN SPICE

mus pumpkin spice caffe latte/galaretka marakuja-banan/cremeux orzech laskowy/piernik/ świąteczny mirror glaze

(Efektowna świąteczna rolada z eksplozją zimowych smaków w środku!).

  1. WIENIEC MIODOWY Z CHRUPIĄCYMI KARMELOWYMI PTYŚKAMI

biszkopt orzech włoski-palone masło-miód/krem karmelowy/prażone orzechy laskowe w karmelu/waniliowy krem chantilly

(Zamiast klasycznego „bento cake” – niezwykle efektowny miodownik w kształcie świątecznego wieńca z bombkami-ptysiami).

  1. SERNIK Z JABŁKAMI I KWAŚNĄ ŚMIETANĄ

kremowy sernik na zimno/jabłka w cynamonie/orzechowa kruszonka/kruche ciasto cytrynowe/polewa z białej czekolady

(Cake Slices zamienione w elegancką monoporcję).

  1. MAKOWY FINANCIER

wilgotny financier na mące migdałowej z makiem/żel wiśniowy/krem chantilly tonka-biała czekolada/pralina migdałowa z solą

(A’la makowiec w pysznym, nowoczesnym wydaniu!).

  1. CHOINKOWA BOMBKA (monoporcja)

biszkopt czekoladowy/mus chałwowy/domowe powidło śliwkowe/czekoladowa zawleczka

(najpiękniejsza i najlepsza bombka choinkowa, jaką przyjdzie Wam zjeść!)

 

+ EKSTRA:

– korzenne kruche choinki w zielonym zamszu,

– trufle z mlecznej czekolady z likierem Baileys i pomarańczą

Jeśli chcesz dokonać zakupu wybranego szkolenia dla więcej niż jednego uczestnika, dodaj poszczególne miejsce na szkoleniu pojedynczo do koszyka i dla każdej ze zgłoszonych osób uzupełnij formularz rejestracyjny. Jeśli miejsce na szkoleniu kupujesz dla siebie, uzupełnij formularz swoimi danymi. Jeśli nie ty bierzesz udział w szkoleni, wpisz dane zgłaszanego uczestnika.

*
*
*
*
*
*
*

Jeśli jest to bon podarunkowy: Po finalizacji zamówienia w ciągu 24 h od zaksięgowania Twojej płatności na naszym koncie bankowym Personalizowany Bon Upominkowy pojawi się w zakładce „Pliki do pobrania” na Twoim koncie użytkownika.

Description

 W końcu! Zapraszamy Was na pierwsze w tym roku szkolenie w duchu Świąt Bożego Narodzenia, na którym zrobimy dosłownie bajeczne słodkości, które idealnie komponują się w świąteczne boxy! Przygotujemy zarówno ciacha do pokrojenia (idealne do oferty świątecznej kawiarni/restauracji), jak i monoporcje w zimowych kształtach oraz małe łakocie, które będą chcieć łasuchować i dzieci i dorośli (trufle, ciasteczkowe choinki). Szkolenie dla każdego – dla profesjonalistów oraz domowych cukierników.

Będzie magicznie!

Trenera nie musimy już chyba nikomu przedstawiać. Justyna Górniak to kobieta – cukiernicza rakieta!;)

Program szkolenia obejmuje:   

  1. Przygotowanie i wypiek ciast:
  • wilgotne ciasto na palonym maśle z orzechami włoskimi
  • biszkopt na bazie gorzkiej czekolady
  • ciasto parzone na ptysia
  • kruszonka do ptysia
  • kruche ciasto cytrynowe
  • piernik
  • sablée czekoladowe
  • sernik na kwaśniej śmietanie
  • kruszonka orzech laskowy
  1. Przygotowanie i przechowywanie kremów cukierniczych:
  • cremeux orzech laskowy
  • ubijany maślany krem karmelowy
  • chantilly tonka-biała czekolada
  • chantilly waniliowy
  • mus pumpkin spice latte
  • ganach czekoladowy
  1. Pracę z różnymi strukturami, m.in.:
  • słony karmel
  • galaretka marakuja-banan
  • żel wiśniowy
  • pralina migdałowa z solą
  • trufle mleczna czekolada-Baileys
  1. Przygotowanie dodatków do deserów
  • Mirror glaze
  • ciasto cygaretkowe
  • dekoracje z sablée
  • karmelizowane orzechy
  • drobne ozdoby z temperowanej czekolady.
  1. Omówienie zastosowania w cukiernictwie substancji żelujących, takich jak:
  • żelatyna
  • agar
  • pektyna

6.Informacje o procesach (około)produkcyjnych, takich jak:

  • etapy produkcji
  • przechowywanie gotowych wypieków oraz półproduktów.

* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat techniki wykonania i dekorowania różnych rodzajów słodkości –w formie większych ciasteczek musowych do podziału, efektownych monoporcji w świątecznych kształtach oraz cake slices.  Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.

*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.

*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.

Zapewniamy:

– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.

Szkolenie jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!