• Termin: 20 maja 2024 9.00-18.30
  • Trener: Paweł Tontarski
  • Ilość miejsc na szkoleniu: 6-8
  • Poziom: dla każdego

MODNE I PROSTE PIECZYWO ŚNIADANIOWE z Trenerem Pawłem Tontarskim

900.00

1. Chleb tostowy pszenny maślany,
2. Chleb tostowy pszenny pełnoziarnisty,
3. Bagietka wrocławska,
4. Bagietka z ziarnami i słodem,
5. Bułka pszenna sznytka,
6. Bułeczka poznańska,
7. Fougassy z solą i kminkiem.
8. Fougassy z oliwkami i kozim serem.
9. Focaccia tradycyjna ze świeżym rozmarynem.
10. Focaccia sycylijska z oliwkami i suszonym pomidorem.

6 in stock (can be backordered)

Jeśli chcesz dokonać zakupu wybranego szkolenia dla więcej niż jednego uczestnika, dodaj poszczególne miejsce na szkoleniu pojedynczo do koszyka i dla każdej ze zgłoszonych osób uzupełnij formularz rejestracyjny. Jeśli miejsce na szkoleniu kupujesz dla siebie, uzupełnij formularz swoimi danymi. Jeśli nie ty bierzesz udział w szkoleni, wpisz dane zgłaszanego uczestnika.

*
*
*
*
*
*
*

Jeśli jest to bon podarunkowy: Po finalizacji zamówienia w ciągu 24 h od zaksięgowania Twojej płatności na naszym koncie bankowym Personalizowany Bon Upominkowy pojawi się w zakładce „Pliki do pobrania” na Twoim koncie użytkownika.

Description

Piekarstwo to sztuka i to niekwestionowana, ale tym razem spojrzeliśmy na nią z przymrużeniem oka, z myślą o prostocie wypieku, obłędnym zapachu drożdży i tego co przy ich udziale wyrasta w piecu, a przede wszystkim o radości ze wspólnego (domowego czy restauracyjnego) jedzenia! Program szkolenia opiera się na pieczywie, które bez problemu, zasadniczo w każdych warunkach można przygotować w ciągu jednego dnia! Idealne jako restauracyjna tzw. „poczekajka”, przekąska, którą goście kawiarni zgarniają w codziennej drodze do pracy czy miłe zaskoczenie dla naszych domowych gości, którym serwujemy do kolacji wypieczone, chrupiące drożdżowe listki (fougassy). Nie wspominając już o tym, że gwoździami programu są wypieki uniwersalne, jak popularny milk bread, bagietki, focaccia czy klasyczne dobre zawsze i wszędzie – bułeczki! Wypieki trafione w punkt na śniadanie, lunch, kolację. We wszystkich miejscach, gdzie są ludzie lubiący dobrze zjeść! Nie ma reguły gdzie i kiedy je zaserwujecie. Grunt, żeby zrobić to dobrze i na świeżo, a my podpowiemy Wam jak!;)

Program szkolenia obejmuje:

– prowadzenie ciasta drożdżowego metodą I. i II.- fazową,
– wykonanie rozczynów drożdżowych,
– wykonanie zaczynu typu Poolish
– naukę różnych metod zakręcania i formowania ciasta drożdżowego,
– odpowiednie odważanie kęsów z ciasta drożdżowego wg danego rodzaju wypieku,
– naukę o sposobach rozpoznawania odpowiedniego czasu rozrostu końcowego ciasta,
– nadziewanie i dekorowanie wyrobów drożdżowych przed wypiekiem,
– dekorowanie gotowych wypieków.

* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat procesu technologicznego prowadzenia ciasta, wykonania i wykańczania różnych rodzajów wypieków z ciasta drożdżowego. Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.

*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.

*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.

Zapewniamy:

– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– napoje bezalkoholowe, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności,

Szkolenie jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!

Additional information

Termin

20.05.2024 / 9.00-18.30