Oskar Zasuń

Właściciel Akademii Słodkości, w latach 2018-2023 Szef Cukierni  „SŁODKOŚCI” i całego Słodkościowego Przybytku.

Bez szalonego zawodowego warsztatu cukierniczego, za to obdarzony rzadko spotykaną delikatnością w podejściu do słodkich wypieków i kreatywnego łączenia smaków. Z zawodu kucharz, nie cukiernik, w dużej mierze samouk, ambitnie pochłaniający zagraniczną literaturę cukierniczą. Szefował krakowskiemu niebanalnemu Studio Qulinarnemu, stażował w warszawskiej cukierni Odette pod bacznym okiem Renaty Gutowskiej. Praktyk, praktyk po tysiąckroć! Prowadząc SŁODKOŚCI przygotował tysiące (jak nie dziesiątki tysięcy) monodeserów, tortów, makaroników, wypieków na bazie ciasta parzonego. Na pewno Wy -Kursanci będziecie ciekawi jak nasze SŁODKOŚCI wyglądały/wyglądają od środka i jak skonstruowane są receptury gwarantujące cukierniczy sukces! Prywatnie człowiek zdolny, acz humorzasty. Szczęśliwie nie ma wpływu na to, co o nim napisze jego żona.

Szkolenia prowadzone przez tego Trenera: