Łukasz Parzymski

Człowiek-orkiestra (cukiernicza/czekoladowa/ lodowa)! Mistrz cukiernictwa, który od 27 już lat swoje serce oddaje pracy z czekoladą i słodkościom powstającym 

w duchu nowoczesnego cukiernictwa.

Swoje pierwsze kroki w zawodzie stawiał w renomowanej cukierni Santos w Krośnie.
W 2017 roku, wspólnie z Damianem Wiśniewskim i Teresą Trzaskalik,
ustanowił rekord Polski na najwyższą rzeźbę z czekolady plastycznej. Jakby tego było mało – Lodziarski Mistrz
Polski z 2017 roku oraz reprezentant Polski w Lodziarskich Mistrzostwach Świata we Włoszech w 2018 roku. Z walizką pełną nie tylko korpusowych form do pralin, ale przede wszystkim wielu różnorodnych, cukierniczych doświadczeń.


O czekoladzie wie to i owo, o czym świadczy chociażby fakt, że współtworzył czekoladową jabłoń o wysokości 3,5 m, powstającą przez ponad pół roku na festiwal czekolady w Warszawie!
Od 15 lat pracuje jako doradca technologiczny i Trener w Centrum Kreacji Master Martini Polska. Dodatkowo Trener w Akademii SŁODKOŚCI. Prywatnie mąż i tata, w wolnych chwilach śmigający na rolkach i wakebordzie.

Szkolenia prowadzone przez tego Trenera: