Justyna Górniak

Chętnie dzieli się wiedzą i doświadczeniem cukierniczego praktyka z wszystkimi, dla których (jak i dla niej samej) cukiernictwo to życiowa droga i słodka ścieżka samorozwoju i doskonalenia. A potrafi niemało! Specjalizuje się zarówno w klasycznym cukiernictwie (klasyczne torty i ciasta, tradycyjne desery, praca z ciastem drożdżowym i z pieczywem słodkim/słonym), jak i w monoporcjach w nowoczesnym stylu! I do tego jeszcze sprawnie, precyzyjnie i finezyjnie pracuje z czekoladą, z której przygotowuje praliny i autorskie czekoladowe tabliczki. Kształciła się w Krakowskiej Szkole Restauratorów, gdzie zdobyła I. i II. stopień cukiernictwa pod okiem takich szefów, jak Michał Cienki czy Michał Węcławek. Profesjonalny cukierniczy staż odbyła w hotelu Raffles Europejski. Wiedzę na temat nowoczesnego cukiernictwa zgłębiała u Sylwii Grodzkiej-Haba (Pani Foremka), a praliny formowane wykonywała pod pieczą Żanety Wasilewskiej. Przez ostatnie cztery lata szefowała cukierniczemu zespołowi Molo Resort Osiek. W dużym skrócie – kobieta-cukiernik z krwi i kości, ze sporym doświadczeniem, dużą wiedzą i nie mniejszą praktyką! Podróżując szuka inspiracji dla coraz to nowych form i połączeń smakowych swoich słodkości.

Szkolenia prowadzone przez tego Trenera: