O nas

SŁODKOŚCI AKADEMIA

SŁODKOŚCI AKADEMIA jest rodzinnym profesjonalnym studiem szkoleniowym dla praktyków z obszaru cukiernictwa, piekarstwa, baristyki oraz zarządzania i pracy cukierni, kawiarni i restauracji.

Od 2018 roku jako małżeństwo (Karolina i Oskar Zasuń) wspólnie prowadzimy w Krakowie własną słodką firmę. Swoje pięcioletnie doświadczenie w prowadzeniu niszowej, krakowskiej patiserii przekuliśmy w teoretyczną i praktyczną wiedzę, która przysłuży się zarówno wtajemniczonym w cukiernicze arkana, jak i tym, którzy w tym temacie stawiają swoje pierwsze kroki lub chcieliby swoją pasję i hobby zamienić w biznes.

SŁODKOŚCI AKADEMIA to jedyny w swoim rodzaju koncept, który jest kombinacją wysoce merytorycznych kursów, szkoleń i warsztatów, w pełni wyposażonej pracowni gastronomicznej, profesjonalnych trenerów-pasjonatów i przyjaznej, rodzinnej atmosfery.

Wszystkie oferowane przez nas szkolenia odbywają się w naszym kompleksie pracowni i kawiarni, tak, żebyście Wy-kursanci mogli w pełni poczuć cukierniczego ducha! Ponadto nasza rodzina trenerów jest sympatycznym i zgranym zespołem, który na stałe, regularnie i cyklicznie będzie wprowadzał Was w tajniki sztuki słodko-słonych wypieków. Nasza oferta jest zróżnicowana pod kątem tematyki i poziomu organizowanych kursów. Organizujemy szkolenia indywidualne i grupowe, zarówno dla amatorów, jak i słodkościowych fachowców. Do każdego tematu podchodzimy przede wszystkim praktycznie i całościowo co oznacza, że poza wiedzą stricte związaną z realizowanym tematem, oferujemy know-how dotyczące: planowania poszczególnych etapów przygotowywania wypieków, niezbędnego sprzętu, organizacji czasu i miejsca pracy, przechowywania oraz zatowarowania.

Prowadząc własną pracownię cukierniczą z kawiarnią (i to niejedną!) natknęliśmy się na wiele, wiele osób, które o wypiekach mają wcale nie blade pojęcie, a mimo to jest to temat, który niezmiennie ich onieśmiela. A my chcemy wręcz przeciwnie – zapraszać! Od kuchni i na kuchnię! Do miejsca, które pozwoli Wam poznać niezbędne techniki i sprawdzone receptury, ale przede wszystkim rozbudzi w Was cukierniczą kreatywność i pewność, że robicie dobrze tę słodką robotę 😉

Właściciel Akademii SŁODKOŚCI, Spec od parzonego.
„Pan Bajgiel"
Mistrz Cukiernictwa i Piekarstwa
Cukierniczka specjalizująca się w cukiernictwie klasycznym oraz w nowoczesnych monoporcjach
Warszawski piekarz, który swoją rzemieślniczą, piekarską smykałkę przejawia szczególnie w wypiekach półfrancuskich oraz w chlebach na zakwasie.
Człowiek-orkiestra (cukiernicza / czekoladowa / lodowa)!
Warszawska Cukierniczka specjalizująca się w tortach tynkowanych i ozdobach z masy cukrowej