Opis
VIVA ITALIA! FOCACCIA! CORNETTO! CANNOLI! Czyli najlepsze włoskie wypieki na słodko i na słono z warszawskim Trenerem Juliuszem Gozdkiem! Podążamy za kawiarniano-piekarskimi trendami i dzielimy się z Wami najlepszymi technikami przygotowania tego puszystego, lekko chrupiącego, absolutnie boskiego rodzaju pieczywa. Do tego usmażymy od podstaw domowe, włoskie „rurki” z ricottą i zalaminujemy cornetto!
Idealne o każdej porze dnia, dobre zawsze i wszędzie, na gruncie tak profesjonalnym, jak domowym. Nie ma reguły gdzie i kiedy zaserwujecie te uniwersalne wypieki. Ważne, żeby zrobić to dobrze i na świeżo, a my podpowiemy Wam jak! Aby nasze szkolenie było po prostu PERFETTO brakuje nam tylko Waszej obecności!:)
W programie szkolenia:
- Ciasto na focaccię klasyczne
- Ciasto na focaccię razowe
- Fermentacja odroczona
- Ciasto na foccacię sucre
- Ciasto na cornetto
- Cannoli
- Techniki przygotowania ciasta hybrydowego (Zakwas + Drożdże)
- Technologia pracy z ciastem ba focaccię, tj. różne warianty ciasta (drożdże, hybryda, poolish)
- Laminacja ciasta (cornetto)
- Infuzowanie ciasta na focaccię
- Przygotowanie kremów
- Różne rodzaje prezentacji wypieków (kanapki, toppingi)
* Efektem szkolenia jest uzyskanie teoretycznej, a przede wszystkim praktycznej wiedzy na temat procesu przygotowania, wypiekania i nadziewania włoskich wypieków (focaccia, cannolo, cornetto). Każdy z kursantów aktywnie uczestniczy w szkoleniu, gdyż dla każdego kursanta zorganizowane jest miejsce i narzędzia potrzebne do pracy.
*Wszyscy kursanci otrzymują profesjonalne skrypty z recepturami realizowanymi w trakcie szkolenia oraz własnoręcznie przygotowane wypieki.
*Kurs jest certyfikowany. Po jego ukończeniu każdy kursant otrzymuje stosowny dokument, podnoszący jego kwalifikacje.
Zapewniamy:
– odpowiednią ilość profesjonalnych stanowisk pracy, wyposażonych w potrzebny sprzęt i materiały,
– produkty niezbędne do pełnej realizacji szkolenia,
– czytelny skrypt z dokładnymi i sprawdzonymi recepturami,
– lunch,
– wodę, kawę, herbatę,
– certyfikat potwierdzający nabyte umiejętności.
Szkolenie Viva Italia! Foccacia / Cornetto / Cannoli z Trenerem Juliuszem Gozdkiem jest jednodniowe i odbywa się w Akademii SŁODKOŚCI przy ul. Chmielnej 20/LU1 w Krakowie.
Zapraszamy!




















































